Helsesøster

Helse

Trenger du råd eller veiledning knyttet til seksuell, fysisk eller psykisk helse? Ta kontakt med skolens helsesøster.

Helsesøster er på skolen følgende dager:

Vaisenhusgata, onsdager kl.08:30 - 15:00

Tanke Svilandsgate, mandag kl. 08.30 -15.00

Helsesøster Tone R. Larsen

Helsesøster holder til på karriereveileders kontor på ressurssenteret.

Drop-in eller etter avtale.  Ta kontakt på mob 48075940/90093544 eller på epost Tone.r.larsen@stavanger.kommune.no

Obs: Ikke send sensitive personopplysninger på sms/e-post.

• Tilbudet er gratis
  • Helsesøster har taushetsplikt. Ved mistanke om mishandling i hjemmet eller alvorlig omsorgssvikt, har vi meldeplikt til barneverntjenesten.
  • Time hos helsesøster regnes som dokumentert fravær og teller ikke med i fraværsgrensen på 10%.

Helsesøster gir deg råd og veiledning om det som har med helse å gjøre. Ved behov kan vi henvise videre til lege, PPT eller andre instanser. Utenom trefftidene på skolen, kan du benytte deg av tilbudet på Helsestasjon for ungdom. Dette er et tilbud til deg som er mellom 16 og 19 år og bor i Stavanger kommune, eller er elev ved en videregående skole i Stavanger.

Du kan for eksempel snakke med oss om

• personlige problemer eller bekymringer knyttet til hjem, skole eller venner
  • prevensjon, graviditet, kjønnssykdommer, underlivsplager
  • søvnvansker, ernæring
  • stress, sorg, angst og depresjon, spiseproblemer, selvskading, smerter
  • mobbing, skolefravær, lav selvfølelse eller selvtillit, ensomhet, prestasjonsangst, konsentrasjonsvansker
  • fysisk og psykisk vold, overgrep og voldtekt
  • rusmidler, røyk/snus

Vi tar graviditetstester, klamydiatester og kan skrive ut resept på eksempelvis p-piller og p-stav.

Velkommen!