Medier og kommunikasjon

foto03

Verden trenger mennesker som er gode til å kommunisere. Vil du være en av dem som lager nye programkonsepter for TV eller radio, eller en reklamefotograf eller kanskje en profesjonell moteblogger? Det finnes en mengde muligheter for enhver kreativ sjel som går ut herfra med generell studiekompetanse på vitnemålet. Muligheten til å ta VG2 MK i England er for enkelte prikken over i-en.

medier02

På Medier og kommunikasjon lærer du hvordan kommunikasjonen fungerer og påvirker oss gjennom informasjon, reklame og underholdning.  Du lærer også hvordan du praktisk og kreativt kan bygge opp ulike medieproduksjoner.  Det legges vekt på tekst, bilde, lyd og sammensetningen av dette.  Og da er bruk av ny teknologi svært viktig.

Bergeland tilbyr 3-årig studieforberedende Medier og kommunikasjon i topp moderne lokaler - midt i Stavanger sentrum. Avdelingen er godt utstyrt med bl.a. profesjonelt fotostudio, lydstudio og redigeringsrom. Lærerteamet består av høyt kvalifiserte lærere i alle fag. Medielærere og fellesfaglærere samarbeider tett for å sy sammen et spennende opplæringstilbud gjennom skoleåret.

Medier og kommunikasjon gir deg generell studiekompetanse. Etter videregående kan du søke om opptak på alle studier som har generell studiekompetanse som opptakskrav.

Vg2 i England tilbys gjennom samarbeidsprosjektet "Bring the school to England" mellom Rogaland fylkeskommune og Bridgwater and Taunton College.
 
Oversikt over fag og timer:

Vg1     Vg2     Vg3  
  Norsk 4t     Norsk 4t     Norsk 6t  
  Matematikk 1P (evt 1T) 5t     Matematikk 2P 3t     Historie 4t  
  Naturfag 5t     Fremmedspråk 4t     Religion og etikk 3t  
  Engelsk 5t     Historie 2t     Kroppsøving 2t  
  Fremmedspråk 4t    Samfunnsfag 3t     Felles programfag / Mediefag 10t
  Kroppsøving 2t     Geografi 2t     To valgfrie programfag / Mediefag 10t
  Felles programfag / Mediefag 10t    Kroppsøving 2t        
    Felles programfag / Mediefag 10t  
         Ett valgfritt programfag / Mediefag 5t  
         
     
     

Vi tilbyr Tysk som nivå1 fremmedspråk. På nivå2 tilbys Tysk, Fransk og Spansk. Dersom du ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, har du fremmedspråk på vg3 i stedet for ett av de to valgfrie programfagene.

Matematikk er i utgangspunktet 1P og 2P, men skolen vil prøve å legge til rette for at de elevene som ønsker 1T kan få det. Elever som er spesielt interessert i videre fordypning i realfag, kan ta kontakt for informasjon om hvordan dette eventuelt kan tilbys parallelt med Medier og kommunikasjon.

Ansatte på dette utdanningsprogrammet: