Viktig informasjon om utenlandsstudier

Nyhetsbrev fra ANSA – Association of Norwegian Students Abroad 

Temakveld om økonomistudierTorsdag 15. november holder ANSA Informasjonssenter temakveld om økonomistudier i utlandet. Temakvelden streames på Facebook, så den som ikke kan møte opp kan følge med på arrangementet der. ECONA kommer og forteller om hva man bør tenke på ved valg av økonomistudier i utlandet. Vi får også besøk av utenlandsstudent Brede Müller, som for tiden fullfører en mastergrad i ledelse rettet mot shipping i Hamburg. Velkommen!

Tid: Torsdag 15. november kl. 18 - 20 Hvor: Storgata 19, OsloPåmelding gjøres her: Påmelding til arrangementetDel arrangementet på Facebook! 

Webinar om studier i SpaniaMandag 19. november kl. 17 holder vi webinar om studier i Spania. Vi forteller om språkkurs, studiemuligheter, søknadsprosessen, finansiering m.m. Vi får besøk av en representant fra universitetet La Salle i Barcelona som forteller om deres studietilbud og om studiebyen Barcelona. Elever fra hele Norge kan melde seg på, spørsmål kan stilles via chat.Påmelding gjøres her: Påmelding Vi holder også våre månedlige webinarer om:

  • Bachelor i USA den 14. november kl. 16. Påmelding 
  • Medisin i Sentral Europa den 21. november kl. 15. Påmelding

 USA studiemesse i OsloLørdag 17. november arrangeres det EducationUSA Fair med 33 amerikanske universiteter fra over 19 stater! Messen er gratis og åpen for alle. Det vil være seminarer om hvordan finne skole, søknadsprosessen, STEM fag og mange andre spennende temaer. ANSA, Lånekassen, Norge-Amerika Foreningen, American College of Norway og mange andre deltar, i tillegg til flere norske universiteter som skal fortelle om sine utvekslingsmuligheter til USA. Velkommen!Tid: 17. november kl. 11.00 - 15.00Hvor: Oslo Met, Pilestredet 32Påmelding gjøres her: Påmelding til arrangementetDel arrangementet på Facebook.Spørsmål: send epost til StromsvagM@state.gov Søknadsfrist i California 30. novemberDenne fristen gjelder alle skolene til University of California (9 campuser) og University of California State (23 campuser).Les om hvordan man søker her: University of CaliforniaUniversity of California State og vår side studier i USAFor flinke elever som vil «litt mer»; med interesse for internasjonale studier og språk!Søknaden for bachelorprogrammene ved Sciences Po i Frankrike 2019 er nå åpen!

  • Kjent som skolen Jonas Gahr Støre og franske topp-politikere har gått på.
  • Mulighet for å ta en multi-disiplinær bachelorgrad innen humaniora og samfunnsfag.
  • Syv campuser rundt i Frankrike; hver campus har fokus på en region: Afrika, Asia, Europa, Latin-Amerika, Midt-Østen og Nord-Amerika.
  • Studer på engelsk ved tre av de programmene (Midtøsten, Nord Amerika og Asia)
  • To år i Frankrike og ett år i et annet land

 Også mulig: Dobbel-grad: fantastiske muligheter for to år på Sciences Po og to år ved ett av deres topp-rankede partneruniversitetene rundt om i verden, som f.eks.: Columbia University, University of California Berkeley, University College London, Freie Universitetet i Berlin, Keio Universitetet i Tokyo, eller UBC i Vancouver m.fl.Søknad: Søk online via nettsidene til Sciences Po. Les mer om søknadsprosessen her. Personal Statement er del av søknaden. Utvalgte kandidater går videre til intervju som finner sted i Oslo i april, eller i en av de andre ca. 70 byene rundt om i verden.Søknadsfrist: Søknad for 2019 er åpen nå - søknadsfrist er 6 uker før valgt intervjudato. Lånekassen: Etter mye frem og tilbake de siste årene er det nå endelig bekreftet at programmene er godkjente av de riktige instanser i Frankrike, og dermed støtteberettiget av Lånekassen!